Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Το Δίκτυο αντιφασιστικών, αντιρατσιστικών συλλογικοτήτων Ημαθίας- Πέλλας πραγματοποιεί ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ώρα 6 μ.μ. στο αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι «Το Πιθάρι», στη Νάουσα, απέναντι από την Αγροτική Τράπεζα.
        Ο φασισμός και ρατσισμός, επιθετικοί έως και δολοφονικοί, συνεχίζουν να απλώνονται στην Ευρώπη χάρη στην απελπισία που επιφέρει η ανοιχτή επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στους λαούς της Ευρώπης. Παρά τον όλεθρο του Β Παγκόσμιου Πολέμου, κομμάτια των ευρωπαϊκών πληθυσμών ξεχνούν τον τρόμο και την καταστροφή του ναζισμού και, παρασυρμένοι από τον εθνικισμό και την απόγνωση, προσφεύγουν σε ντροπιαστικά μορφώματα.
         Στην Ελλάδα ο ρατσισμός χρησιμοποιήθηκε από την αστική τάξη, αστικά κόμματα και ελεγχόμενα γκεμπελίστικα ΜΜΕ για να στρέψει τους γηγενείς πολίτες ενάντια στους άλλους διαφορετικού έθνους , φυλής και θρησκείας. Ο στόχος τους ήταν και παραμένει ο ενδοταξικός εμφύλιος των εργαζομένων ώστε αυτοί, οι επικυρίαρχοι, ανενόχλητοι, να πραγματοποιούν τη σκλαβιά και αφαίμαξη όλων μας. Σύμμαχοι τους σε αυτήν την ιδεολογική επίθεση, «η θεωρία των δύο άκρων» και η υποκρισία του «συνταγματικού τόξου». Αυτού του «τόξου» που με πολιτική και προπαγάνδα του έστρωσε φαρδύ χαλί για να βγει το φίδι του ναζισμού από το αυγό του και, ανενόχλητα, να δαγκώνει κάθε αριστερό, κάθε δημοκράτη, κάθε μετανάστη, συνδικαλιστή, μειονότητα και αντιφασίστα, ώσπου να φτάσουμε στη σφαγή του συναγωνιστή Παύλου Φύσσα.
        Οι συλλογικότητες των δύο νομών μας βρέθηκα για να σταματήσουμε και να αντιπαλέψουμε τον φασισμό και ρατσισμό, με κάθε πολιτικό μέσο. Σε αυτόν τον αγώνα, ευπρόσδεκτοι είναι κάθε συλλογικότητα και πολίτης που θέλει να παλέψει μαζί μας. Ένα ακόμη βήμα σε αυτήν την προσπάθεια, είναι η συμμετοχή στη Συνάντηση της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου. 


( ΑΝΤΙΦΑΡΑΠ ) Αντιφασιστική, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία  Πολιτών δήμου Νάουσας.