Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Την Τετάρτη γέμισε η πλατεία της Επισκοπής

Την Τετάρτη γέμισε η πλατεία της Επισκοπής από αντιφασίστες κάθε είδους, δημοκράτες, αριστερούς, αντιεξουσιαστές, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η αντιφασιστική αντιρατσιστική πρωτοβουλία (ΑΝΤΙΦΑΡΑΠ) πολιτών του δήμου Νάουσας.

Μετά τις παιδικές δραστηριότητες, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Το αβγό του φιδιού» και ακολούθησε συζήτηση με εισηγητές την κ. Αντωνία Χαρίση, που αναφέρθηκε στη δικτατορία του Μεταξά, τον Βασίλη Μορέλα, για τον σύγχρονο φασισμό και χαιρετισμό από τη συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για το παιδί» από τη Βέροια. Διάφοροι φορείς έκαναν παρεμβάσεις και η βραδιά έκλεισε με με ρεμπέτικη μουσική μέχρι το πρωί.




Σε ανακοίνωση της ΑΝΤΙΦΑΡΑΠ, που διαβάστηκε στην εκδήλωση, αναφέρεται:«Εμείς οι συμμετέχοντες στο αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό φεστιβάλ της Επισκοπής, καταδικάζουμε απερίφραστα τα σχέδια εισβολής των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη Συρία. Οι ιμπεριαλιστές διχάζουν τον παγκόσμιο λαό των εργαζομένων χρησιμοποιώντας φυλετικές, εθνικές και θρησκευτικές διαφορές, σπέρνοντας εμφυλίους πολέμους και δικτατορίες. Οι ίδιοι που προξενούν αυτό τον όλεθρο, επιζητούν, εκ των υστέρων, επιπλέον πολιτικά κέρδη, με διοχέτευση στους πολίτες τους του ρατσισμού και φασισμού. Κανένας δεν επιτρέπεται να παραβλέπει ότι τους λεγόμενους στη χώρα μας ''λαθρο''μετανάστες τους έφεραν εδώ οι βάρβαρες εισβολές, κατοχές και η οικονομική καταστροφή των πατρίδων τους από τις κυβερνήσεις της δύσης. Μεταξύ αυτών και της Ελλάδας. ''Σταματώ τη μετανάστευση'' σημαίνει πρώτα και κύρια ''σταματώ την επιθετικότητα και καταστροφικότητα της χώρας μου απέναντι στις άλλες χώρες''».



aneksartitiprotovoulianaousas: Την Τετάρτη γέμισε η πλατεία της Επισκοπής από αντ...

aneksartitiprotovoulianaousas: Την Τετάρτη γέμισε η πλατεία της Επισκοπής από αντ...: Την Τετάρτη γέμισε η πλατεία της Επισκοπής από αντιφασίστες κάθε είδους, δημοκράτες, αριστερούς, αντιεξουσιαστές, στην εκδήλωση που πραγμα...

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

   Με μεγάλη χαρά και αισιοδοξία δεχόμαστε μηνύματα αλληλεγγύης και συμμετοχής, απ'όλη την περιοχή μας, στην αντιφασιστική, αντιρατσιστική εκδήλωση στην Επισκοπή. Καμιά δημοκράτισσα- κανένας δημοκράτης μην λείψουν από αυτή την πολιτική- πολιτιστική δράση. Έξω οι ναζιστές από τα χωριά και τις πόλεις μας!
   Χτίζουμε, στην πράξη,το αντιφασιστικό μέτωπο.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

 Την Τετάρτη θα συναντηθούμε στην Επισκοπή! Ήδη έγινε το πρώτο, μεγάλο, βήμα να συναντηθούμε διαφορετικοί αντιφασίστες -ριες από διάφορα μέρη του δήμου μας και να δημιουργήσουμε την Αντιφασιστική, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία πολιτών του δήμου Νάουσας.
   Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει "τραπεζάκι ενημέρωσης" ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ρωτούν και μαθαίνουν ποιοί και τι είμαστε. Αλλά κυρίως να αναπτύξουμε και προεκτείνουμε την ΑΝΤΙΦΑΡΑΠ σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, σε κάθε χωριό, σε κάθε φορέα της περιοχής μας.
   Θα χαρούμε νάρθουν φίλοι και φίλες να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σ' αυτήν την προσπάθεια. Αλλά και οι νέοι και νέες της ΑΝΤΙΦΑΡΑΠ να βρεθούν στο δικό τους χώρο, ιστότοπο και (νεανική) δράση.
    Συνεχίζουμε και μετά την Εκδήλωση. Ο φασισμός δεν θα περάσει!