Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Καλώς να'ρθετε!

Θα χαρούμε να υποδεχθούμε κάθε κινηματική συλλογικότητα στην Εκδήλωση της Αντιφασιστικής-Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας (ΑΝΤΙΦΑΡΑΠ) πολιτών του δήμου Νάουσας στην Επισκοπή, με το αντίστοιχο υλικό τους.
   Καλώς να'ρθετε!

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

aneksartitiprotovoulianaousas: Κάλεσμα συμμετοχής

aneksartitiprotovoulianaousas: Κάλεσμα συμμετοχής:                                              Κάλεσμα συμμετοχής Ως Αντιφασιστική- Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, στις 28 Αυγούστου, στην ...

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Πολιτών Δήμου Νάουσας

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
                  Πολιτών Δήμου Νάουσας

  Πολίτες απ όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων που ανησυχούμε για τα κοινά και τα όσα συμβαίνουν γύρω μας συγκροτήσαμε στην περιοχή μας την παραπάνω συλλογικότητα.
Πολίτες που ανησυχούμε όταν βλέπουμε την άνοδο ναζιστικών ιδεών και συμπεριφορών να εμφανίζονται ξανά στο προσκήνιο 70 χρόνια μετά την ήττα του φασισμού ο οποίος κατέστρεψε την Ευρώπη και  άφησε συντρίμμια και εκατομμύρια νεκρούς.
Εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση ,με την βοήθεια των ΜΜΕ και διαφόρων άλλων θεσμικών παραγόντων που ενισχύουν ή ανέχονται το φαινόμενο ,νεοναζιστικά μορφώματα κατάφεραν να μπουν στην πολιτική και κοινωνική ζωή.
Ανησυχούμε που συμπολίτες μας σαγηνεύονται από την "πυγμή" βλέπουν το φαινόμενο σαν μόδα ή μαγκιά  και τους ακολουθούν.
Εμείς ως ενεργοί πολίτες συντασσόμενοι με το πλατύ αντιφασιστικό και δημοκρατικό κίνημα ,θεωρούμε ότι το φαινόμενο είναι απειλή για κάθε κοινωνία ,έτσι και για τη δική μας .Η αντιμετώπισή του λοιπόν είναι καθήκον μας και υπόθεση όλων μας.
Γι' αυτό διοργανώνουμε εκδήλωση και σας  καλούμε την Τετάρτη 28 Αυγούστου
ώρα 7 μμ. στην πλατεία της Επισκοπής.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ ομιλία-συζήτηση και ζωντανή μουσική.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
1)      Παιδικές δραστηριότητες
2)      Συζήτηση: «Διαδρομή του φασισμού»:Δικτατορία Μεταξά (Χαρίση Αντωνία-διδάκτωρ Ιστορίας ),Ναζιστική θηριωδία στο Βέρμιο (Σιδήροπουλος Σοφοκλής –αντιδήμαρχος Εορδαίας ),Ο φασισμός σήμερα (Μορέλας Βασίλης –καθηγητής ΜΕ)
3)      Μουσικά συγκροτήματα