Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Π Ρ Ο Χ Ω Ρ Α Μ Ε !



  Συνεχίζουμε την προεργασία για την Εκδήλωση στην Επισκοπή!
- Επειδή στην εκεί τοπική κοινωνία μπήκε το ερώτημα "Ποιός είναι ο διοργανωτής", και καθώς απαντούσε ανάλογα με τις προκαταλήψεις του, απαντάμε ξεκάθαρα¨. Κανένα κόμμα ή οποιοσδήποτε τέτοιος φορέας "είναι πίσω" από την εκδήλωση. Είμαστε όλοι και όλες εμείς, διαφορετικά πρόσωπα με διαφορετικές πολιτικές απόψεις, που όμως βλέπουμε και ανησυχούμε για κάθε μορφή (υπαρκτού και στην περιοχή μας!) ρατσισμού και φασισμού. Έτσι συγκροτήσαμε, μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις, την Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία πολιτών του δήμου Νάουσας. Δεν θα απολογηθούμε ούτε για το ποιοι είμαστε ούτε για το τί , αμεσοδημοκρατικά κάνουμε! Αυτό ας το κάνουν όσοι χυδαία κουτσομπολίστικα κοιτούν παθητικά από μακριά και κατακρίνουν.
- Επειδή υπήρξαν διαφορετικές απόψεις για την προκήρυξη και, κατ' επέκταση, κοινή πολιτική τοποθέτηση, προτείνουμε να τυπωθεί αφίσα της εκδήλωσης και όποια συλλογικότητα το επιθυμεί ας βγάλει τη δική της ανακοίνωση υποστήριξης, με το δικό της πολιτικό σκεπτικό. Αν έτσι γίνεται δεκτό, τη Δευτέρα στην ανοιχτή συνέλευση, ασ έρθουμε με συγκεκριμένες  προτάσεις για την αφίσα.
- Είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις, ακόμα και αντιρρήσεις , όταν τη γενική αντιρατσιστική διάθεση διαφορετικών πολιτών πάμε να την κάνουμε συγκεκριμένη ενωτική εκδήλωση. Η καλύτερη διέξοδος είναι ο αλληλοσεβασμός και δημοκρατική ανοχή. Όχι όμως υποταγής στις διαθέσει και οπισθοδρομήσεις παθητικοποιημένων  ανθρώπων . Κάνουμε την εκδήλωση για να ξυπνήσουν συνειδήσεις, όχι για να πάμε πίσω από αυτές.
- Το ίδιο το περιεχόμενο της εκδήλωσης, συζήτηση για "Ιστορική διαδρομή του φασισμού, δικτατορία Μεταξά, ναζιστική θηριωδία, σημερινή πραγματικότητα", προβολή σύντομου ντοκιμαντέρ, μουσικό κλείσιμο, είναι μια σωστή, πυκνή, φθηνή πρόταση.
  Π Ρ Ο Χ Ω Ρ Α Μ Ε !

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

   Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη οργανωτική συνέλευση του Αντιφασιστικού-Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ στην Επισκοπή, με την παρουσία εκπροσώπων συλλογικοτήτων του δήμου Νάουσας και πολιτών. Συζητήθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, καθώς και οι μορφές διαφήμισης της.
   Χαρακτηριστικό της αποθράσυνσης της "Χρυσής Αυγής" είναι ότι γνωστό μέλος της, από την Επισκοπή "χαφιέδιζε"  τη συνέλευση και έδινε τηλεφωνική αναφορά! Το γεγονός καταγγέλθηκε από τους συμμετέχοντες.



Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

  H Aντιφασιστική- Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία του δήμου Νάουσας πραγματοποιεί εκδήλωση στην Επισκοπή.
    Όσοι φορείς και πολίτες ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να παίρνουν μέρος στις ανοιχτές οργανωτικές συνελεύσεις, κάθε Δευτέρα βράδυ, ώρα 9.30 στην Επισκοπή.
    Στην ίδια την εκδήλωση, μπορεί να παρευρεθεί       οποιοσδήποτε δημοκρατικός φορέας με το υλικό του (τραπεζάκια ενημέρωσης, ταμπλό, προκηρύξεις κ.λ.π.).